tiistai 29. lokakuuta 2013

Yksinoloa, autoilua, sähellystä...

Luulin, että tällä mammalomallani ehtisin tehdä vähän syyssiivousta ja myös kirjotella säännöllisesti blogiakin. No, tässä on ollu sen verran kiirettä että ei oo ihan ehtiny noihin kaikkiin keskittyy ku on tommonen pieni karvapallero jaloissa. :) 

Ollaan nyt harjoteltu yksinoloa. Mähän aloitin ihan sekunneista; kävin vessassa ovi kiinni, sitten kävin suihkussa ovi kiinni jne. Leevi reagoi vinkumalla todella nopeasti, ihan parin sekunnin erossaolostakin. Perjantaina tuli sitten hieman yllättävä meno, jonka takia Leevin piti olla yksin kotona reilun tunnin. Jouduin lähtemään hieman kiireessä, joten en ehtinyt tehdä lähtörutiineja Leevin mukaisesti. Leevi jäikin sitten kotiin ja sen huudon, vinkumisen ja ulvonnan kuulin parkkipaikalle asti. Koko erossaoloajan vain hermoilin mitä Leevi tekee ja pärjääkö se. Kun tulin takaisin, oli Leevi hiljaa mutta kun astuin eteiseen niin vinkuminen jatkui. Odottelin esiintuloa siihen asti kun oli hiljaa.

Tämän jälkeen ollaan harjoteltu yksinoloa paremmin. Kun Leevi on väsynyt ja nukahtamaisillaan, nostan sen aitaukseensa ja odottelen että vielä väsyy. Kun on sitten rauhoittunut niin lähden rauhallisesti pois. Ensimmäisessä harjoituksessa vein vain roskat, eilen kävin kaupassa ja tänään kävin aamulla hammaslääkärissä. Vinkuminen ja muu ääntely on nyt huomattavasti vähentynyt ja kaikki mennyt hyvin. Enintään Leevi on ollut yksin noin kaksi tuntia. 

Sunnuntaina käytiin mun vanhemmilla ja mentiin ensimmäistä kertaa kotiutumisen jälkeen taas autolla, Leevi mun sylissä ja isoveli ajoi. Kyllähän Leevi vinkui ja yritti päästä pois sylistä, mutta kun otin namipussin viereen niin rauhottui. Vanhemmilla Leevi oli oma rohkea itsensä. Rajattiin Leeville alue keittiöön, josta pääsi myös takakäytävään. Tätä pätkää sitten Leevi tykkäsi juoksennella päästä päähän. Isoveljelläni on myös järjestelmäkamera jolla otimme Leevistä muutamia kuvia.



Aina pitää olla jotain suussa :D


Tänään käytiin myös tutustumassa autoon. Olisi tarkoitus vielä tällä viikolla käydä sillä ajelemassa, käymässä työpaikalla ja tutustumassa isoveljen kämppään jonne Leevi menee lomani jälkeen työpäiviksi hoitoon. Laitoin Leevin tänään takakonttiin ja aina välillä annoin namupalaa. Sitten koskin luukkuun, annoin namin, vedin luukkua hieman alas ja annoin namin. Tätä jatkettiin kunnes sain luukun kiinni. Leevi ei vinkunut ollenkaan. :) Katotaan jos huomenna päätäisi taas askeleen eteenpäin, koska torstaina tai perjantaina olisi kiva päästä jo hieman ajelemaan. Huomenna pitää vain käydä kaupoilla jos löytyisi joku turvaverkko autoon.

Leevi reagoi jo nimeensä melko hyvin, ellei esim. lenkillä ole jotain kiinnostavaa juuri meneillään, kuten muut ihmiset ja koirat. Myös istu-käsky sujuu jo oikein hyvin. Paikka-käskyä ollaan nyt hieman treenattu. Maahan-käskyä yritettiin treenata, mutta pienoinen tarjosi koko ajan vain istumista ja lopulta turhautui kun ei tiennyt mitä tarkoitin. Pitää siis lisää harjoitella ja keksiä miten Leevi ymmärtäisi mitä haen takaa. :) Myös pellolla ollaan käyty päivittäin ja myös Leevi päässyt vapaaksi. Tykkää kauheasti juoksennella vapaana ja riehua. Tänään kuitenkin tuo riehuminen päättyi hieman kylmään pulahdukseen, kun Leevi juoksi pellolla kohti puroa ja hyppäsi puroon. Puro on noin metrin leveä, eikä virtaa nopeasti joten ei onneksi hengenhätää mutta ei Leevi sieltä itse päässy pois. Juoksin siis paikalle ja nostin Leevin ylös vedestä. Siitä sitten suoraan mentiin kotiin, suihkussa huuhtelin Leevin vedellä ja kuivasin pyyhkeellä. 



Pellolla ollessa taivas oli todella upean värinen. Ei ihan välity kuvista, mutta upea se oli joka tapauksessa. :) Että semmoista tänne päin. 

3 kommenttia:

  1. Kannattaa opettaa maahanmeno vaikka niin, että kun Leevi jo tarjoaa sitä istumista niin otat namin ja rupeat ns. "työntämään" sitä lattiaa myöten Leevin etujalkojen välistä sen alle kohti mahaa. Tätä voi treenata joko niin että Leevi istuu tai seisoo, kumpikin tapa toimii. Meillä ainakin opittiin sen avulla maahanmeno tosi nopsaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, pitääkin tuota kokeilla. Oon yrittäny myös niin, että oon laittanu namin etutassujen väliin ja siitä sitten maata pitkin vetäny pois päin. Silloin on aina noussut seisomaan. Kokeilenpas jos se noin toisinpäin eli vatsaa kohti vetäen toimisi. :)

      Poista
    2. Joo mäkin aloitin vetämällä namia poispäin, mikä aiheutti pyllyn nousemisen maasta. Mutta kun vaihtoi namin syöttösuuntaa ni johan ruvettiin lysähtämään oikeaan asentoon. ;)

      Poista