torstai 10. lokakuuta 2013

Asunto täyttyy pikkuhiljaa koiratavaroilla...


Pentua kun on odoteltu niin kauan, niin oon lohduttautunut sitten ostelemaan niitä koiratavaroita sitä päivää varten kun pentu kotiutuu. Nyt kotiutumiseen on reilu viikko aikaa (iiiiks!) ja vieläkin jotain tavaroita puuttuu. Asuntoon on kerääntynyt kuitenkin jo jonkinmoista tavaraa joten tässä hieman esittelyä niistä.

Tässä ensin kokonaiskuvaa kaikista koiramaisista tavaroista.

Tässä on sitten tämän hetkiset turkinhoidonvälineet. Eli karsta ja furminator. Furminaattorista oon kuullu paljon hyvää joten sitä lähdetään ehdottomasti kokeilemaan. Saa siis nähdä miten toimii Leevin turkin kanssa. Karstaa käytän ihan normiharjaamisessa. 

Tässä on sitten Leevin tulevia leluja. Saa nähdä miten kauan nuo pehmolelut kestävät. :D Halusin mahdollisimman erilaisia leluja eri tarpeisiin. Siinä sitten on vinkulelua, vetolelua, pehmolelua, aktivointilelua, kumilelua pureskeluun jne. 

Tässä on sitten niitä (toivottavasti) kestävämpiä leluja. Nuo kaksi rinkulaa on pureskeluun tarkoitettuja. Yritän välttää viimeiseen asti, että huonekalut tai muu asunto joutuu Leevin hampaisiin. :) Oikealla on sitten kongi, minkä tiesin jo heti, että pitää saada. Tämä on vielä pentuversio, joten kun Leevi kasvaa niin kongikin kasvaa. Tuolla sisällä on siis onkalo, johon voi laittaa vaikka maksalaatikkoa, maapähkinävoita tm. jossa sitten koiralla on hetki puuhaa saada kaikki ulos. Kongin voi myöskin pakastaa jolloin koiralla on vielä enemmän haastetta!

Jonkinlainen ensiapupaketti koiralle on hyvä olla joka koirakodissa. Ostin jo harsosidettä sekä lääkettä vatsavaivan varalle. Suunnitteilla on myös vielä ostaa erillinen ensiapupaketti koiralle sekä kyypaketti.

Tässä sitten Leevin tulevat ruoka- ja vesikupit sekä ruoka-alusta. Alusta on vielä hieman vääntynyt kuljetuksen mukana mutta se pikkuhiljaa suoriutumassa. Ensinhän olin ajatellut ottavani nartun, joten heti ensimmäisenä ostin pinkit ruoka-ja vesikupit. Kun päätin, että uros tuleekin niin ostin nämä tilalle. Pinkit kupit eivät toki mene roskiin, vaan todennäköisesti vien ne mökille jotta ei tarvitse sinne aina erikseen kuppeja viedä.


Lopuksi sitten vielä peti, joka myös voi nopeasti mennä vaihtoon mutta toivotaan että ei. Suomenlapinkoiran pennulle tämä vielä sopii, mutta tottakai tämäkin menee tulevaisuudessa vaihtoon kun pentu kasvaa. Pedin tyynyn voi kääntää, eli voi valita ruskean tai vaalean värin väliltä. Ja pedin kangas on niiiiin pehmeää, että voisin joskus itse mennä siihen nukkumaan ja Leevi saa nukkua mun sängyssä! ;)

Mutta, siinä oli ne tavarat mitä tällä hetkellä löytyy. Mitä sitten vielä puuttuu? Alleviivasin ne, mitkä aion hankkia ennen kotiutumista ja muut joko pian kotiutumisen jälkeen tai tarvittaessa.

- Kynsisakset
- Punkkipihdit
- Shampoo, hoitoaine jne.
- Ensiapupakkaus, kyypakkaus
- Aitaus
- Jokin suoja sähköjohtojen ympärille
- Panta ja hihna
- Nimikyltti pantaan
- Viltti autoon
- Autovaljaat

Puuttuukohan tästä vielä jotain..? :)

3 kommenttia:

  1. En osaa niinkään sanoa mitä puuttuu, mutta voin antaa vinkin pentuaitauksen suhteen. Kannattaa ostaa esimes Clas Ohlsonista (tai vastaavalta liikkeestä) ihan perus kompostiaitaa > pääset superisti halvemmalla ja ne on käteviä sekä kevyitä. :) Vetää vaan kulmat nippusiteillä yhteen niin sen saa taiteltua mukavasti kasaan ja pois tieltä. (Clasulta mukana tuli metalliset kierteet yhteen liittämiseksi, mutta musta ne oli ihan super epäkäytännölliset, kokoajan tippuivat pois)

    Shampoota (= Linna-shampoota) meillä ei olla käytetty kuin kerran ja hoitoainetta ei koskaan > lappalaisen turkki kun on semmoin että ei sellaista olla todellakaan tarvittu. Furminaattoria olen joskus miettinyt, mutta jotenkin en vain tykännyt sitä käyttää - tuntui että se riipii päällikarvat rikki. But that's just me talking. :)

    Pitäisi itsekin ostaa / tehdä Väpälle makuualusta, kun se pienenä meni ja pilasi mun hienosti verhoilukankaasta tehdyn pedin suoranaisesti pissaamalla, kakkaamalla ja puklaamalla sen ihan kieroon. :D Ehkäpä Messarista sitten..

    Mutta hyvännäköinen setti teillä on tavaraa, tosiaan ei mitään kriittistä ainakaan enää puutu! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsis, tosta kompostiaidasta oonki kuullu ja sitä olis tarkotuksena ostaa. Ne mustin & mirrin ym. valmiit aidat on aivan hirveen kalliita! Ajattelin tuota kompostiaitaa hakea jostain k-raudasta mut vois kyl clas ohlsoniltaki kattella. :)

      Kiitos vinkistä hoitoaineen suhteen, ite olisin varmaan sitäkin ostellu! Furminaattorista oon kyl kuullu samaa päällyskarvan suhteen mut päätin kuitenkin kokeilla ku nii paljon hyvääki kuullu. Enköhän tänne blogiinki jonkinlaisen mielipiteen siitä laita. :)

      Poista
    2. Unohtui tuosta hoitoaineesta sanoa semmoista, että jos mielii näyttelykehiin niin siellä saattaa tulla noottia liian pehmeästä turkista > turkkia ei kannata pestä tai etenkään käyttää hoitoainetta ennen näyttelyä, koska turkin laatu pehmenee. :)

      Lappalaisen turkki on kyllä siitä mahtava että sitä ei tosiaan tarvitse pestä kun tyyliin kerran-pari vuodessa ja silloinkin yleensä vaan suihkutella vedellä mahanalusen tai pyllyn, muuten pötkii pitkälle harjan kanssa. :)

      Poista