tiistai 22. lokakuuta 2013

Ensimmäinen yö ja ensimmäinen päivä

Ensimmäinen yö meni yllättävän hyvin. Ehkä 10 sekunnin ajan vinkui mutta lopun yön oli hiljainen. Välillä itse heräilin ja katselin että onko vielä paikalla. :) Kello kahdeksan aamulla sitten heräsin itse ja Leevi leikki pissa-alustansa kanssa. Nousinpa heti ylös, laitoin ruoan jo valmiiksi likoamaan veteen ja lähdettiin ulos. Juuri ennen ulos lähtöä oli Leevi ehtinyt tehdä pienet pissat kylpyhuoneen matolle, mutta siihen vain pesunestettä, kuivumaan ja ulos. Ulkona Leevi tekikin jo isommat tarpeensa reippaasti ja sai tottakai paljon kehuja. 

Tänään Leevi on vielä vinkunut ja vähän jännittynyt, mutta kyllä paremmin reagoi jo muhun ja haluaa paljon syliin.


Muuten tämä päivä on koostunut leikistä, nukkumisesta, puruhammasharjan nakertamisesta ja ulkoilusta. Ollaan käyty tänään reippaasti ulkona, melkein aina kun Leevi on herännyt tai juuri leikkinyt paljon tai hetki sitten syönyt/juonut. Hyvin on myös tehnyt tarpeensa ulos. :)


Mentiin myös tuohon viereiselle pellolle hetkeksi ja uskalsin päästää Leevin vapaaksi. Hihnan jätin kuitenkin kiinni jotta tarvittaessa saan helpommin Leevin kiinni. Tuli kuitenkin pyytämällä ja kannustamalla aina luokse. Myös vastaantulevat ihmiset ovat aina ihastelleet Leeviä ja eräältä naiselta Leevi sai myös rapsutuksia joista oli hyvin innoissaan. Tuntemattomia koiria vielä vältellään, mutta tässä rapussa niitä on paljon joten vaikea vältellä. Läheistä kontaktia en kuitenkaan vielä anna ottaa, pelkästään tuttujen koirien kanssa.

Myöhemmin sitten käytiin uudelleen pellolla ja päästin Leevin uudelleen vapaaksi ilman hihnaa. Leevi juoksi ja hyppi innoissaan pellolla ja välillä meni vähän mukkelismakkelis mutta ei kun ylös ja uudestaan. Aina kun kutsuin luokse kannustavasti ja otin askelia taaksepäin niin juosten tuli luokse. Samalla myös alkoi sataa lunta.

Annoin Leeville myös puruhammasluun pureskeltavaksi ja siitähän tykkäsi myös. Tykkää paljon leluista ja niiden kanssa leikkimisestä (yllätys yllätys). Hieman olen yrittänyt harjoitella yksinoloa, mutta se on vaikeaa kun pentu vielä seuraa niin paljon. Olen vain mennyt vessaan ja sulkenut oven 1-2 sekunniksi ja siitä nyt hiljalleen alotetaan. Onneksi on kaksi viikkoa lomaa, joten tätä ehditään vielä harjoitella. Tänään muuten mennään ihan rauhaksiin, annan pennun nyt totutella rauhassa. Leikitään, nukutaan, kävästään ulkona. Huomenna tulee sitten ensimmäiset vieraat. Äitini ja ehkä isoveljeni tulevat käymään katsomassa pikkuista. Tästä se alkaa! :)



Tässä vielä videota tältä päivältä kun Leevi leikkii.


3 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää pentu teille kotiutuvan. Onnea Leeville :)

    VastaaPoista
  2. Hauska seurata Leevin kasvamista tätä kautta. :) Päästä vaan vapaaksi heti kun vaan uskallat, ettei kynnys nouse liian suureksi. Kehu aina kun tulee luokse, vaikka ei olisikaan tullut samantien kutsusta. Leeviä pitää päästä tapaamaan kunhan vähän kasvavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vapaaksi on nyt päästetty joka päivä tuon jälkeen. Eihän se uskalla kauas mennäkään. :) Voidaan toki jossain vaiheessa sopia tapaamisesta. :)

      Poista