torstai 24. lokakuuta 2013

Luoksetuloa ja ensimmäinen koiratuttavuus

Nyt ollaan joka päivä käyty tossa viereisellä pellolla kävelemässä. Oon myös joka kerta päästänyt Leevin juoksentelemaan vapaasti kun vielä se ei uskalla lähteä kovin kauas. Sitä siis kannattaakin käyttää hyödyksi ja antaa totutella siihen, että seuraa mitä teen ja missä menen. Loistavasti on pysynyt mukanani ja (melkein) aina tulee luokseni kutsusta. 


Eilen kävi ensimmäiset vieraat, äitini ja isoveljeni. Mietin ja jännitin, miten Leevi tulisi reagoimaan ovikelloon. Pelästyykö se, haukkuuko se...? No, ennakoin tilannetta hieman ja väsytin Leeviä ennen vieraiden tuloa. Käytiin pellolla kävelemässä ja Leevi sai juosta vapaana. Kotona sitten laitoin youtubesta soimaan koirille tarkoitettua rauhallista musiikkia, johon Leevi sammahti melko nopeasti. Noin 10 minuuttia ennen vieraiden tuloa Leevi heräili ja tuli katsomaan mitä tein keittiössä. Lopulta sitten ovikello soi, Leevi ei siihen kovinkaan reagoinut. Katseli vain uteliaana mitä tein kun menin ovelle. Kun vieraat tulivat sisään, meni Leevi heti häntä heiluen tutustumaan. Kun söimme ruokapöydän ääressä, Leevi joko lepäili jossain tai leikki leluillaan. Oli oikein mallikansalainen ja sai paljon kehuja vierailta. :)

Tänään sitten sain kaveriltani puhelun, kyseli josko hän ja hänen vanhempiensa 13-vuotias labbisnarttu Dotti tulisivat tutustumaan Leeviin. Kyselin ensin onhan Dotti hyväkäytöksinen ja sainkin vastauksen, että on sen verran jo vanhus ettei kovin välitä. Kuulosti siis hyvältä ensimmäiseltä koiratuttavuudelta. Myöhemmin sitten voidaan tutustua niihin joiden kanssa on kiva leikkiäkin.

Minähän sitten jännitin koko juttua, vaikka aavistinkin että kaikki kyllä menee hyvin. Onhan Leevi koiria nähnyt eikä ole agressiivisesti käyttäytynyt, ennemminkin uteliaasti katsellut. No, päätettiin kaverin kanssa että mennään läheiselle pellolle jossa voivat olla vapaasti. Kun sitten koirat kohtasi, niin Leevi uteliaana veti Dotin luokse. Dotti ei asiaan paljoa reagoinut vaan jatkoi kävelemistä. Päästettiin sitten koirat vapaaksi ja Leevi meni tutustumaan Dottiin paremmin, haisteli, välillä koitti Dotin rajoja kun oli kaulassa kiinni. Onneksi Dotti oli reipas rouva ja Leevi kyllä lopetti kun kielsi.


 Pellolla temmeltiin hieman aikaa, eihän Dottikaan jaksa kovin pitkiä lenkkejä tehäkään. Mentiin sitten kotiini ja täällä jatkettiin tutustumista. Leevi taas testaili Dotin kärsivällisyyttä, mutta lopulta hieman rauhottui, leikki omilla leluillansa ja keskitty meihin. Tarkoituksena olikin vain tutustuttaa rauhalliseen koiraan ja näyttää myös että toinen koira saa tulla kotiimme. Ujo pentu Leevi ei kyllä ole, mikä on kiva juttu. :)



Lopulta kaverini ja Dotti lähtivät kotia. Nopeasti tämän jälkeen myös Leevi sammahti. Kohta mennään jälleen ulos ja kävellään uusi reitti ja uusia juttuja. Hihnakäyttäytyminen Leevillä on tosiaan vielä vaiheessa; välillä rimpuilee, sinkoilee puolelta toiselle jne. Mutta se nyt onkin vielä normaalia tässä vaiheessa. :)


Myös yksinoloa ollaan harjoteltu, mutta sekin on alussa vasta. Totuttelen nyt Leeviä olemaan aitauksessaan ja nukkua siellä. Itse pysyn lähellä kuitenkin vielä. Ehkä huomenna voidaan mennä askel eteenpäin ja voin liikkua asunnossa huoneesta toiseen ilman, että Leevi siitä hätääntyy. :)

2 kommenttia:

  1. Koirille youtubessa musiikkia? Missä?! :0 + Leevi on söpö :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sieltä löytyy kaikenlaista rauhottavaa musiikkia koiralle. :) Esim. hakusanoilla "calm music dog" löytyy.

      Poista