perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vuoden 2014 tavoitteet

Olin miettiny tämän kirjoittamista jo aiemmin ja taisin tehdä tästä luonnoksenkin, mutta jotenkin se sitten jäi tekemättä kokonaan. En tiennyt kiinnostaisiko nämä ketään, mutta äänestyksen perusteella tästä halusitte mun eniten kirjoittavan joten tässä tulee. :)


Vuoden 2014 tavoitteet


  • Terveys. Todella tärkeä tavoite tälle vuodelle kuten muillekin on tottakai pitää Leevi mahdollisimman terveenä. Kaikkea ei tietenkään voi välttää, mutta mitä vain voin itse tehdä Leevin terveyden edistämiseksi niin sen teen. Tähän kuuluu esimerkiksi se, ettei pääruoan laadusta lipsuta eikä markettiruokiin kajota. Myös sopiva määrä monipuolista liikuntaa sekä aktivointia on tärkeätä.
  • Onnellisuus. Edelliseen liittyen haluan myös varmistaa, että Leevi on onnellinen. Annan Leeville oikean määrän rakkautta ja hellää kuria. Haluan näyttää, että Leevi on todellakin perheenjäsen ja todella tärkeä osa mun elämää. Haluan sen tietävän, että voi aina muhun luottaa enkä ole menossa mihinkään. 

  • Sisäsiisteys. Vuoden 2014 aikana haluan Leevin oppivan täysin sisäsiistiksi. Pieniä vahinkoja toki voi vielä sattua, mutta haluan Leevin ymmärtävän, että tarpeet tehdään ulos.
  • Yksinolo. Olen tässä parin viikon sisällä saanut naapureilta kuulla, että Leevi välillä haukkuu yksinollessaan. Tätä rupeamme nyt harjoittelemaan ja toivottavasti pääsemme tuosta haukkumisesta eroon tämän vuoden aikana. 
  • Hihnakäyttäytyminen. Minulla Leevi osaa jo hyvin käyttäytyä hihnassa ja olla vetämättä. Kuitenkin usein kun toinen henkilö kävelee Leevin kanssa, vetää Leevi usein. Myös kun useampi ihminen kuin yksi on mukana kävelyllä, Leevi usein vetää. Tähän pitää nyt kiinnittää huomiota ja harjoitella enemmän. Myös ohitusten kanssa harjoitukset jatkuvat. Ihmisten ohituksessa onnistumisia tulee vähän väliä, harjoitukset tuottavat siis tulosta. Harjoitusta siis vain. Koirien ohitukset tulevat vielä olemaan vaikeita ja toivottavasti tämän vuoden aikana tässäkin on jo parannusta näkyvissä.
  • Ihmisten ja koirien tervehtiminen. Leevi on hyvin avoin ja reipas pentu. Se innostuu helposti ihmisiä ja koiria tervehtiessään. Tätä tulisikin harjoitella. Kotiin kun tulee vieras tai menemme kyläilemään, osaa Leevi suht nopeasti jo rauhoittua. Kuitenkin muulloin innostuu Leevi kovin eikä kontaktia saa. Kontaktia siis tulisi harjoitella paljon tämän vuoden aikana ja paljon myös häiriötekijöiden ympäröimänä.
  • Vanhojen käskyjen vahvistaminen. Jo opittuja käskyjä tulisi joskus harjoitella ja muistuttaa mieleen.
  • Uusien käskyjen opettaminen. Tämän vuoden aikana haluaisin opetella Leevin kanssa seuraamista, sivullemenoa, pysähtymistä liikkeestä ja jotain muuta pientä temppua esimerkiksi takatassuilla istumista.

Tässähän näitä tavoitteita onkin jo mukavasti. En odota, että nämä kaikki olisi täydellisesti handlassa vuoden lopussa mutta toivon ainakin jonkinlaista edistystä kaikessa. Vuoden lopussa sitten näkee miten ollaan edistytty ja mitkä on jälleen ensi vuoden tavoitteet. Onko teillä mitään tavoitteita tälle vuodelle?

2 kommenttia:

  1. Mukava välillä lukea tällaisia arkeen keskittyviä tavoitteita, monilla, kuten minullakin, nämä tavoitelistaukset ovat lähinnä harrastuspainoitteisia, vaikka ainahan arkisistakin asioista jotain pientä petrattavaa löytyisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä kun ei vielä nuo harrastukset ole alkaneet niin nämä tavoitteet juurikin oli todella arkisia asioita. :) Voipi olla, että ensi vuoden tavoitteet on sitten vähän erilaisia. :)

      Poista