sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Väsynyt koiranpentu

Mistä sitä aloittaisi, on taas melkein viikko vierähtäny viimesestä postauksesta. Leevi on nyt melko hyvin tottunut yksinoloon arkisin. Niiden neljän seinässä olevan reiän lisäksi ei ole tehnyt tuhoja. Olen jättäny enemmän aktivointileluja aitaukseen ja aamulla käynyt pidemmällä lenkillä ja mahdollisuuksien mukaan pellolla vapaana. Ehkä siinä on ollut jotain vaikutusta. Aitauksessa oleva peti kylläkin usein siirtyy sekä pissa-alustat välillä ottavat osumaan, mutta ne eivät minua ainakaan haittaa. 

Parina iltana Leevi on jopa maannut aitauksessaan mun tullessa kotiin, vaikka yleensä aina istuu siellä jo odottamassa että tulen esiin eteisestä. 

Kun tuun töistä kotiin niin siellä odottaa kyllä aina semmoinen energiapakkaus. Me lähdetään aina heti ulos, joko pidemmälle hihnalenkille tai sitten taas mahdollisuuksien mukaan peltolenkillä jossa Leevi saa olla vapaana ja purkaa energiaansa.

Keskiviikkona Leevi sai ensimmäisen rokotuksensa. Kuten odotinkin, oli Leevi kovin kiinnostunut uusista ihmisistä ja paikoista. Lääkäri suositteli käsittelyn harjoittelemista, kun Leevi ei kovin malttanut odotella että eläinlääkäri sai tutkittua. Mutta olihan Leevillä energiaakin vielä jäljellä, kun ehdittiin vain käymään puolen tunnin lenkillä ennen lääkärille menoa. Kaikki kuitenkin oli hyvin, toinen kives ei ollut vielä laskeutunut mutta kuitenkin pitäisi olla tuloillaan. Rokotusta Leevi tuskin edes huomasi, oli niin keskittynyt ottamaan nameja mun kädestä. :) Kuukauden päästä sitten olisi tehosterokotus ja nyt voikin hieman vapaammin tutustua muihin koiriin. Tässä onkin jo parista pentutreffistä ollu keskustelua ja toki kavereiden koiriin olisi nyt tarkoitus tutustuttaa pian.

Leeville on nyt myös alkanut tulemaan enemmän vaaleaa väriä nenään. Saa siis nähdä miten nuo merkit tuosta vielä asettuu. :) Kasvaa ainakin kovaa vauhtia ja aina läheisiltä kuulen kuinka Leevi on kasvanut. Itseltäni taas lähtee mukavasti painoa pois. :) Leevi on nyt reilu kuukauden ollut mulla ja tällä hetkellä jo 5,5 kiloa lähtenyt. On tuo kyllä maailman paras personal trainer, ei kukaan ihminen saisi mua niin hyvin liikkeelle kun tuo poitsu. :)

Tänään oltiin jälleen pellolla ja metsässä. Lähdettiin autolla toiselle läheiselle pellolle jotta Leevi näkisi muutakin maailmaa eikä vain tuota samaa aluetta ja samoja hajuja. Siellä Leevi taas sai juoksennella vapaana ja kyllä oli lopussa väsynyttä poikaa jälleen.


Jokaisella lenkillä mulla on tuo pallo mukana, jota heittelen välillä Leeville. Sillä saa myös hyvin huomion jos Leevi esimerkiksi näkee muualla koiran tai ihmisen. Kotona Leevi ei leiki tuolla pallolla, jotta lenkeillä sen arvo pysyy korkealla. :)



Kotona oli kynsienleikkuuaika taas. Kaikki kynnet saatiin leikattua. Eihän se Leevin lempipuuhaa ole ja välillä kyllä päästää ääntäkin sen osoittaakseen, mutta onneksi rauhoittuu välillä sen verran että kaikki kynnet saatiin leikattua ja ainakin meni paremmin kuin viimeksi. Illalla oli pentukoulu, joka meni kyllä aivan puun alle. Leevi ei hetkeäkään malttanut keskittyä eikä namitkaan kiinnostanu. Luulen, että johtui yliväsymyksestä kun ei ollut ehtinyt lepäämään ja muutenkin päivä oli jälleen aktiivinen. Harmi tietenkin kun viimeksi meni hyvin. Mutta ensi sunnuntaina sitten otetaan tämä huomioon ja annetaan Leevin levätäkin välillä. :)



Myös Leevin namipalat on olleet testauksessa. Tällä hetkellä käytetään juustoa (Edam), HauHaun kanakierteitä, naudanmahalastua sekä natures menuta. Ainakin nämä vielä ovat kelvanneet joten toivottavasti ei kyllästy. 


Nyt kun alkaa illat ja aamutkin olemaan kovin pimeitä, niin ostin Leeville välkkyvän valon joka kiinnitetään pantaan. Tilasin myös Mustista ja Mirristä nimilaatan jossa on Leevin nimi sekä mun yhteystiedot. Jos tapahtuisikin niin ikävästi, että Leevi pääsisi livahtamaan ja lähtemään omille teille niin ainakin pannassa on nimilaatta mistä toivottavasti joku koiraihminen saisi muhun yhteyden.


Ensi viikolla on taas aika tavallista menoa, eli arkisin yksin päivät ja illalla aktiviteettia. Viikonloppuna toivottavasti ekat pentutreffit samanikäisen slk poitsun kanssa ja muutenkin rentoilua ja peltolenkkejä. Sunnuntaina sitten myös pidetään huoli levosta ja pentukoulussa toivottavasti sujuu paremmin.

Kivaa viikkoa kaikille! 
Kuukausi aikaa enää Jouluun!! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti