perjantai 15. marraskuuta 2013

Pieni tuholainen

Leevihän tuossa eilen torstaina täytti huimat 11 viikkoa! Ensi viikon keskiviikkona on sitten ekat rokotukset ja viime keskiviikkona Leevi sai matolääkettä. Punnitsin samalla Leevin ja vaaka näytti 5,6 kiloa. Huimasti on kyllä kasvanu tuo poitsu tässä vajaassa kuukaudessa.

Viime sunnuntaina käytiin mun vanhemmilla Leevin kanssa. Sielläkin kommentoivat Leevin huimaa kasvua. Vieteltiin isänpäivää. Leeville on rajattu alue, jossa on hyvää tilaa myös leikkiä ja juoksennella. Olohuoneeseen ja huoneisiin ei pääse, koska on mattoja mutta keittiöön ja takakäytävään pääsee. :)



Leevi pääsi myös ekaa kertaa olemaan vanhempien pihalla vapaana. Siellä on iso piha, mutta ei ole kokonaan aidattu joten pidin Leevin huomion mussa heittämällä sille palloa. Kuitenkaan en halunnu ottaa riskiä, joten ei kauaa oltu pihalla jottei Leevi juokse autotielle tai muuta. Myöhemmin mentiin sitten mun äidin kanssa vielä hihnalenkille tutustumaan ympäristöön.

Sunnuntaina illalla sitten mentiin ensimmäistä kertaa pentukouluun. Leevi ei saanut päivällä kunnolla levättyä, joten oli kyllä hieman liian energinen. Meitä oli kurssilla neljä. Ikähaitaria oli ihan Leevin ikäisestä pennusta sinne 5 kuukauden ikään. Harjoiteltiin kontaktia käyttäen naksutinta. Välillä Leevi jaksoi hyvin keskittyä, mutta lopussa sitten muut kiinnostuksen kohteet veivät voiton. No, onhan tuo 45 minuuttia hieman haastavaa pennulle kun keskittymiskyky on mitä on. Kotona ollaan harjoteltu samoja harjoituksia ja täällä mennyt loistavasti. :) Pentukoulun jälkeen Leevi kyllä sammahti nopeasti, oli ollut pitkä ja tapahtumarikas päivä.

Tän viikon Leevi on joutunu olemaan päivät yksin kotona. Maanantai ja tiistai meni hyvin. Ainahan tuo laittaa pissa-alustansa ainakin uuteen uskoon, mutta muuta ei ollut tehnyt. Kunnes tuli keskiviikko... Leevi olikin keksinyt jotain kiellettyä tekemistä, nimittäin betoniseinään jossa aitaus oli kiinni, oli ilmestynyt neljä "reikää". 



Tämä on toiselta illalta, kun ollaan menossa nukkumaan. Öisin Leevillä ei ole mitään leluja tai muuta aktiviteettiä aitauksessa, vain peti, pissa-alusta sekä vettä. Yksinollessaan sitten laitan aitaukseen leluja.



Tältä sitten näytti aitaus tänään tullessani kotiin. Toinen pissa-alusta oli jälleen ottanut osumaa, peti oli mystisesti siirtynyt kuten aina. Tässä Leevi poseeraa lenkin jälkeen. :) Takaseinässä näkyy myös ne neljä reikää mitkä Leevi sai aikaiseksi. Onneksi ovat ihan kotikonstein paikattavissa. Nykyään laitankin tuon vihreän muovilaatikon aitauksen ja takaseinän väliin jottei Leevi yllä tekemään enempää tuhoa seinään. Ja keskiviikon jälkeen ei olekaan tehnyt tuhoja, mitä nyt niille alustoille mutta eipä se ole niin hirveätä. 

Keskiviikon jälkeen olen myös pidentänyt aamulenkkejä, ja nyt ollaan jo heti aamusta käyty pellolla 30-45 minuutin lenkillä jossa Leevi saa olla vapaana. Siinä jo Leevi saa vähän purettua sitä yöllä kasaantunutta energiaa. Aitaukseen olen myös lisännyt lisää leluja, aktivointileluja sekä pureskeltavaa. 

Näillä siis mennään nyt hetki, kunnes Leevi keksii taas jotain uutta. :D Olisi kiva kuulla muiltakin mitä tuhoja pentunne/koiranne on saanut aikaiseksi ja minkälaisia ratkaisuja olette siihen keksineet? :)

Ihanaa, että nyt alkaa viikonloppu. Raasti kyllä välillä sydäntä jättää pentu yksin kotiin, mutta siihen sen on vain totuttava ja mun tehtävä on tehdä siitä mahdollisimman mieluisaa Leeville. Nyt sitten viikonloppu on taas jälleen täynnä ohjelmaa, varsinkin sunnuntai. Aamusella yritetään ehtiä nähdä mun mummo, joka on täälläpäin käymässä. Sitten iltapäivästä tulee useampi ystävä katsomaan Leeviä. Ja sitten illalla jälleen pentukoulu. Toivottavasti Leevi ehtii ennen pentukouluun menoa lepäämään, ettei taas ole aivan ylienerginen siellä.


Iltalenkillä pimeällä pellolla.


Kivaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti