lauantai 9. marraskuuta 2013

Leevin lauantai

Eilen illalla, eli perjantaina päätin että minähän en lauantaina herää ennen klo 9 aamulla. Leevi heräsi siinä ennen klo 8 ja vähän vinkui aitauksessaan. Lopetti kuitenkin nopeasti kun käänsin kylkeä ja itsekin meni vielä nukkumaan. Lopulta nousin klo 8.45 ja lähdettiin siitä sitten heti aamulenkille. Kotona olikin jo sitten aamupala odottamassa ja sitten leikittiin ja naksuttimella käytiin läpi opittuja asioita.

Lopulta Leevikin väsähti ja laitoin sen aitaukseensa kongin kanssa täynnä balkania. Lähdin itse kaupoille ja Leevi jäi hiljaa kongin kanssa ahertamaan. :) Kävin ensin apteekissa ostamassa Leeville matolääkettä ja sitten ruokakaupassa. Reilun tunnin olin poissa ja takaisintullessa Leevi näytti kyllä niin juuriheränneeltä että... :D Siitä sitten lähdettiinkin jälleen ulos ja läheinen pelto näytti tyhjältä muilta ihmisiltä ja koirilta joten sinne siis. Mentiin hieman uutta reittiä ja käytiin myös metsässäkin. Kovin syvälle ei menty kun oli kovin tiheää, mutta ainakin Leevi sai siellä rellestellä ja hyppelehtiä ja treenata epätasaisella maalla juoksemista.


Mun on kyllä aivan pakko saada ostettua ne kumpparit, koska mun lenkkarit on kyllä aivan mudassa ja läpimärät kun näiltä reissuilta palataan. Mutta Leevi kyllä nauttii täysin rinnoin ja juoksee vauhdilla mutalätäköiden läpi. :) 

"Tule jo sieltä!"


Leevistä kyllä näkee kuinka se niin nauttii juosta pellolla ja metsässä. Tosin mikä koira ei nautikkaan, mutta se ilo on aivan ihana nähdä. Hyvin myös pysyy lähellä, ei kauas uskalla mennä minusta ja jos menee niin kyllä kattelee mihin menen. Usein myös menen tahallani piiloon ja annan Leevin etsiä mut. Tulee myös luokse pyynnöstä hyvin, ellei jotain todella kiinnostavaa ole juuri meneillään. :) 



Hihnakäyttäytyminen on hieman paranemaan päin. Edelleen vetää välillä ja saa hepuleita; vinkuu ja ryntäilee jos ei pääse jonnekin. Tekee äkkiryntäyksiä jne. Mutta kuitenkin paremmin nykyään menee kun alussa, välillä käveleekin ihan nätisti hihna löysällä. Oon nyt tehnyki niin että jos hihna kiristyy, pysähdyn ja liikun vasta kun hihna löystyy/Leevi katsoo muhun päin. Ohitukset on vielä hieman hakusessa, kun haluaisi kaikkia tervehtiä. Siinä olen ottanut aina lelun mukaan lenkille ja sillä yrittänyt houkutella ohi, mutta kyllä Leevi edelleen yrittää päästä ohikulkijoiden luokse. 

Reilun tunnin lenkin jälkeen tultiin kotiin ja annoin Leeville vähän tekemistä. Tuo on ihan hulluna maito(tai mihin tahansa)tölkkeihin, joihin sisälle laitetaan nameja ja sitten laitetaan kiinni ja annetaan Leeville. Siinä Leevillä on tekemistä hetkeksi ja pistää tölkin ihan riekaleiksi. :)


Torstaina ja perjantaina, molempina päivinä yksinolo meni hienosti vaikka joutuikin olemaan noin 9 tuntia. Kyllähän se kauhean pitkä aika on pennulle, mutta pakko sen on siihen kuitenkin joskus tottua ja parempi nyt kuin sitten myöhemmin kun se on vielä isompi shokki. Hienosti on odottanut istuen aitauksen takana, perjantaina ei myöskään ollu kakat enää kiinnostaneet. Myös aktivointilelut oli koluttu läpi joten tekemistä oli kyllä ollut. 

Onneksi noita pitkiä päiviä oli vain kaksi tähän alkuun. Saa nähdä miten ensi viikko menee kun viisi päivää pitää olla peräkkäin yksin. Tietenkin mahdollisuuksia mukaan pyydän jonkun täällä käymään, mutta ei se aina ole mahdollista. Illalla sitten tehdään kaikenlaista Leevin kanssa jotta saa kuitenkin tarpeeksi aktiviteettejä päivässä. :)

Huomenna sitten mennään mun vanhemmille lounastamaan isänpäivän kunniaksi ja sitten illalla pentukouluun. Jaiks, vähän jänskättää miten Leevi siellä käyttäytyy mutta kaikkihan siellä pentuja on ja kaikilla jotain opittavaa. :)

4 kommenttia:

  1. Oi vitsit, miten ihania lenkkimaisemia teillä on sellä Leevin kanssa! Kyllä kelpaa mennä :)! On se Leevi söpö, oi että! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tossa viekussa heti on peltoa ja mettää. Kyllä kelpaa! :)

      Poista
  2. Hej. Löysin teijän blogi :) voi ku Leevi on suloinen, aijon seurata blogia jatkossaki hyviä juttuja...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva kuulla että tykkäät ja jäät seuraamaan. :)

      Poista