lauantai 30. marraskuuta 2013

Pentutreffit

Keskiviikkona sairastelin kotona, mutta aamusella mentiin kuitenkin Leevin kanssa pidemmälle lenkille koska Leevin kuitenkin piti purkaa energiaansa ja päästä tarpeilleensa. Käytiin vähän erilaisempaa reittiä mitä ennen ja tietenkin kamerakin tarttui mukaan.




Eteen tuli sitten tuommoinen yllättävä puro. Josta yli Leevi juuri ja juuri pystyi hyppäämään. Taisi kyllä takajalat hieman mennä veteen. Onneksi puro kapeutui sivummalla joten pääsin itsekin siitä yli.

Vesi oli myös jäätynyt.

Etsikääpäs Leevi tästä kuvasta. ;) Tuohon lähelle rakennetaan uutta Prismaa joten siellä oli tämmönen kaistale metsää pistetty silpuksi. Jotenkin tuo oli tosi vaikuttava näky, eikä välity kuvista. Sitä sitten ihmeteltiin heti Leevin kanssa. Joskus voisi tuonnekin mennä vähän seikkailemaan. Tänään näin kun pari ihmistä koirineen meni tästä läpi.


Ja jotta ei mene aina näiksi peltokuviksi, niin tässä pari kuvaa Leevistä hihnassa.


"Mä en kato sua ja mä jään nyt tähän. Mee sää vaan kotiin!"
Tänään sitten koitti se odotettu päivä, kun päästiin Leevin kanssa pentutreffeille. Eräs nuori pariskunta tästä läheltä huuteli facebookin Suomenlapinkoira-ryhmässä koirakavereita heidän urospennulleen. Asuivat tässä lähelläni joten päätinpä ottaa yhteyttä ja sovittiin sitten tapaamisesta. Vaikka mun kavereilla kyllä koiria on, niin aina uusi koirakaveri kelpaa ja vieläpä samanikäinen. Taitaa olla vain noin viikon vanhempi tämä Pyry-pentu.

Tietenkin vähän jännitti miten Leevi reagoi, tiedän kyllä ettei agressiivinen ole mutta onko liian innokas, onko liian dominoiva, leikkiikö liian rajusti tms. No, tapaaminenhan meni loistavasti! Alussahan molemmat vielä olivat hihnoissaan ja kovasti halusivat toisiensa luokse ja antoivat sen välillä kuuluakin, mutta kun pääsivät pellolle vapaaksi niin leikit alkoivat. Molemmilla oli painimistyyli vahvana, mutta kyllä välillä myös jahdattiin. Pyry välillä intoitui nylkyttämään mikä oli tietty huvittavaa. :D Leevi ei tuota tapaa ole vielä tajunnut.


Sovittiin sitten että tulevaisuudessakin nähdään välillä, kun kerran hyvin tulivat toimeen. Tapaamisen jälkeen Leevi olikin väsynyt, kävi kotiintullessa juomassa ja sitten menikin miltei heti nukkumaan. Ja loppupäivän lenkitkin meni hienosti, eikä ohituksissakaan aina edes kiinnittänyt muihin huomiota. Ite vaan hymyilin ylpeänä mammana kun toinen käyttäyty niin hyvin. :) Ensi tiistaiksi ollaan ainakin alustavasti sovittu seuraavat koiratreffit. Työkaverilla on 3,5 vuotias labbistyttö joten ollaan sinne menossa Leevin kanssa. :)

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Väsynyt koiranpentu

Mistä sitä aloittaisi, on taas melkein viikko vierähtäny viimesestä postauksesta. Leevi on nyt melko hyvin tottunut yksinoloon arkisin. Niiden neljän seinässä olevan reiän lisäksi ei ole tehnyt tuhoja. Olen jättäny enemmän aktivointileluja aitaukseen ja aamulla käynyt pidemmällä lenkillä ja mahdollisuuksien mukaan pellolla vapaana. Ehkä siinä on ollut jotain vaikutusta. Aitauksessa oleva peti kylläkin usein siirtyy sekä pissa-alustat välillä ottavat osumaan, mutta ne eivät minua ainakaan haittaa. 

Parina iltana Leevi on jopa maannut aitauksessaan mun tullessa kotiin, vaikka yleensä aina istuu siellä jo odottamassa että tulen esiin eteisestä. 

Kun tuun töistä kotiin niin siellä odottaa kyllä aina semmoinen energiapakkaus. Me lähdetään aina heti ulos, joko pidemmälle hihnalenkille tai sitten taas mahdollisuuksien mukaan peltolenkillä jossa Leevi saa olla vapaana ja purkaa energiaansa.

Keskiviikkona Leevi sai ensimmäisen rokotuksensa. Kuten odotinkin, oli Leevi kovin kiinnostunut uusista ihmisistä ja paikoista. Lääkäri suositteli käsittelyn harjoittelemista, kun Leevi ei kovin malttanut odotella että eläinlääkäri sai tutkittua. Mutta olihan Leevillä energiaakin vielä jäljellä, kun ehdittiin vain käymään puolen tunnin lenkillä ennen lääkärille menoa. Kaikki kuitenkin oli hyvin, toinen kives ei ollut vielä laskeutunut mutta kuitenkin pitäisi olla tuloillaan. Rokotusta Leevi tuskin edes huomasi, oli niin keskittynyt ottamaan nameja mun kädestä. :) Kuukauden päästä sitten olisi tehosterokotus ja nyt voikin hieman vapaammin tutustua muihin koiriin. Tässä onkin jo parista pentutreffistä ollu keskustelua ja toki kavereiden koiriin olisi nyt tarkoitus tutustuttaa pian.

Leeville on nyt myös alkanut tulemaan enemmän vaaleaa väriä nenään. Saa siis nähdä miten nuo merkit tuosta vielä asettuu. :) Kasvaa ainakin kovaa vauhtia ja aina läheisiltä kuulen kuinka Leevi on kasvanut. Itseltäni taas lähtee mukavasti painoa pois. :) Leevi on nyt reilu kuukauden ollut mulla ja tällä hetkellä jo 5,5 kiloa lähtenyt. On tuo kyllä maailman paras personal trainer, ei kukaan ihminen saisi mua niin hyvin liikkeelle kun tuo poitsu. :)

Tänään oltiin jälleen pellolla ja metsässä. Lähdettiin autolla toiselle läheiselle pellolle jotta Leevi näkisi muutakin maailmaa eikä vain tuota samaa aluetta ja samoja hajuja. Siellä Leevi taas sai juoksennella vapaana ja kyllä oli lopussa väsynyttä poikaa jälleen.


Jokaisella lenkillä mulla on tuo pallo mukana, jota heittelen välillä Leeville. Sillä saa myös hyvin huomion jos Leevi esimerkiksi näkee muualla koiran tai ihmisen. Kotona Leevi ei leiki tuolla pallolla, jotta lenkeillä sen arvo pysyy korkealla. :)



Kotona oli kynsienleikkuuaika taas. Kaikki kynnet saatiin leikattua. Eihän se Leevin lempipuuhaa ole ja välillä kyllä päästää ääntäkin sen osoittaakseen, mutta onneksi rauhoittuu välillä sen verran että kaikki kynnet saatiin leikattua ja ainakin meni paremmin kuin viimeksi. Illalla oli pentukoulu, joka meni kyllä aivan puun alle. Leevi ei hetkeäkään malttanut keskittyä eikä namitkaan kiinnostanu. Luulen, että johtui yliväsymyksestä kun ei ollut ehtinyt lepäämään ja muutenkin päivä oli jälleen aktiivinen. Harmi tietenkin kun viimeksi meni hyvin. Mutta ensi sunnuntaina sitten otetaan tämä huomioon ja annetaan Leevin levätäkin välillä. :)



Myös Leevin namipalat on olleet testauksessa. Tällä hetkellä käytetään juustoa (Edam), HauHaun kanakierteitä, naudanmahalastua sekä natures menuta. Ainakin nämä vielä ovat kelvanneet joten toivottavasti ei kyllästy. 


Nyt kun alkaa illat ja aamutkin olemaan kovin pimeitä, niin ostin Leeville välkkyvän valon joka kiinnitetään pantaan. Tilasin myös Mustista ja Mirristä nimilaatan jossa on Leevin nimi sekä mun yhteystiedot. Jos tapahtuisikin niin ikävästi, että Leevi pääsisi livahtamaan ja lähtemään omille teille niin ainakin pannassa on nimilaatta mistä toivottavasti joku koiraihminen saisi muhun yhteyden.


Ensi viikolla on taas aika tavallista menoa, eli arkisin yksin päivät ja illalla aktiviteettia. Viikonloppuna toivottavasti ekat pentutreffit samanikäisen slk poitsun kanssa ja muutenkin rentoilua ja peltolenkkejä. Sunnuntaina sitten myös pidetään huoli levosta ja pentukoulussa toivottavasti sujuu paremmin.

Kivaa viikkoa kaikille! 
Kuukausi aikaa enää Jouluun!! ;)

maanantai 18. marraskuuta 2013

Ylpeä mamma

Kivaa maanantaita kaikille, toivottavasti kaikilla oli kiva viikonloppu. Meidän viikonloppu oli taas aika kiireinen, mutta kaikenlaista kivaa päästiin tekemään ja lopputuloksena oli väsynyt pentu. :)

Lauantaina oltiin Leevin kanssa paljon pellolla, käytiin pellolla kaksi kertaa noin tunnin lenkki kerralla ja sitten muuten lyhyempiä hihnalenkkejä. Laskin, että noin kolme tuntia tuli lauantaina ulkoiltua. :) Muuten sitten vaan oltiin kotosalla rentoutumassa ja viettämässä yhdessä aikaa. Kävin tosin vaihdattamassa autooni talvirenkaat, käväsin vanhemmilla ja kaupassa joten siksi aikaa Leevi oli yksin. 

Sunnuntaina sitten olikin vähän kiireisempi päivä. Ohjelmassa oli heti aamusta mun vanhemmille menoa kun mummo on täällä käymässä, sitten iltapäivällä tuli kavereita käymään ja sitten illemmalla pentukoulu. Heräsin sitten aamulla jo klo 7 ja aloin stressaamaan, että ehkä kuitenkin on liikaa ohjelmaa taas yhdelle päivälle. Haluan kuitenkin, että pentukoulussa pystyy keskittymään eikä ole siellä jo aivan väsynyt ja siitä johtuen villi.

No, sovin että menenkin ihan yksin katsomaan mummoa. Hän sitten näkee Leevin hieman myöhemmin. Olin vain reilun tunnin ajan pois ja sitten piti jo palata laittamaan paikkoja kuntoon vieraita varten. Käytiin Leevin kanssa vielä pikasesti ulkona ja sitten hetken vielä siivosin ja aloin laittaa tarjottavaakin valmiiksi. 

Sitten klo 14 alkaen alkoikin jo vieraat saapumaan. Meitä taisi olla yhteensä 10 ihmistä. Ovikäyttäytymistä pitää kans vielä harjotella, koska Leevihän säntää heti käytävään tervehtimään vieraita. :D Kyllä Leevi oli taas niin iloinen vieraista. 




Monet varmaan ihmettelee mikä ihme Leevin kaulassa on. Ei, se ei ole uusi panta vaan Leevin lelu jonka kaverini laittoi leikkimielessä Leevin kaulaan. Ei huolta, ei todellakaan ollut tiukka eikä Leevi sitä edes varmaan huomannut. :)


Tässä kuvassa näkyy yksi Leevin saamista lahjoista, joista kirjoitan seuraavassa postauksessa kun nyt ei ole vielä kuvia niistä. Sai pehmosiilin lahjaksi josta kyllä oli innoissaan. :) Kuvassa myös näkyy Leevi, joka sai päänsä jumiin maitotölkkiin. Pienoinen tarvitsi hieman pelastusta, tämän takia en myöskään uskalla jättää tölkkejä leluiksi kun on yksin kotona. Ei kuitenkaan jättänyt mitään traumoja tai pelästynyt vaan vapaaksi päästyään taas jatkoi leikkejään tölkin kanssa.


Leevi sai kunnolla leikkiä ja kyllähän se uni lopulta vei voiton. :) 

Illalla sitten mentiin pentukouluun, jossa Leevi pystyi nyt hiukan enemmän keskittymään. Alussa oli kyllä hieman innoissaan ja äänekäs, mutta rauhottui lopulta. Harjoteltiin samoja kontaktiharjoituksia mitä viimeksikin. Sitten harjoiteltiin hihnassakävelyä sekä jättämistä. Jättämistä me ollaankin kotona jo harjoteltu joten se sujui hyvin. 

Ensi kerralla harjoitellaan luoksetuloa ja sitä olisi tarkoitus nyt tällä viikolla kotonakin harjoitella. Ja toiseksi kotitehtäväksi saatiin laskea jonakin päivänä kuinka monta kertaa Leevi tulee vapaaehtoisesti luokse. Ensi kerralla sitten saadaan kuulla lisää tähän liittyen. :)

Tänään Leevi oli taas työpäivän yksin ja oli kyllä ollut hienosti. Pissa-alustatkin oli ehjinä ja Leevi odotteli rauhallisesti aitauksessa. Lopulta meni jopa nukkumaan kun en heti mene päästämään pois. Kyllä olin ylpeä mamma! :) 


Keskiviikkona olisi sitten ekojen rokotuksien vuoro ja sitten pitäisi kyllä alkaa järkkäilemään enemmän koiratreffejä. :) Ollaan hieman puhuttu erään paikallisen slk urospennun omistajan kanssa ja suunnitellaan pentutreffejä. Sitten kavereidenkin koiria olisi tarkoitus tavata, jotta se paras sosiaalistamisaika ei jää välistä. :)

perjantai 15. marraskuuta 2013

Pieni tuholainen

Leevihän tuossa eilen torstaina täytti huimat 11 viikkoa! Ensi viikon keskiviikkona on sitten ekat rokotukset ja viime keskiviikkona Leevi sai matolääkettä. Punnitsin samalla Leevin ja vaaka näytti 5,6 kiloa. Huimasti on kyllä kasvanu tuo poitsu tässä vajaassa kuukaudessa.

Viime sunnuntaina käytiin mun vanhemmilla Leevin kanssa. Sielläkin kommentoivat Leevin huimaa kasvua. Vieteltiin isänpäivää. Leeville on rajattu alue, jossa on hyvää tilaa myös leikkiä ja juoksennella. Olohuoneeseen ja huoneisiin ei pääse, koska on mattoja mutta keittiöön ja takakäytävään pääsee. :)



Leevi pääsi myös ekaa kertaa olemaan vanhempien pihalla vapaana. Siellä on iso piha, mutta ei ole kokonaan aidattu joten pidin Leevin huomion mussa heittämällä sille palloa. Kuitenkaan en halunnu ottaa riskiä, joten ei kauaa oltu pihalla jottei Leevi juokse autotielle tai muuta. Myöhemmin mentiin sitten mun äidin kanssa vielä hihnalenkille tutustumaan ympäristöön.

Sunnuntaina illalla sitten mentiin ensimmäistä kertaa pentukouluun. Leevi ei saanut päivällä kunnolla levättyä, joten oli kyllä hieman liian energinen. Meitä oli kurssilla neljä. Ikähaitaria oli ihan Leevin ikäisestä pennusta sinne 5 kuukauden ikään. Harjoiteltiin kontaktia käyttäen naksutinta. Välillä Leevi jaksoi hyvin keskittyä, mutta lopussa sitten muut kiinnostuksen kohteet veivät voiton. No, onhan tuo 45 minuuttia hieman haastavaa pennulle kun keskittymiskyky on mitä on. Kotona ollaan harjoteltu samoja harjoituksia ja täällä mennyt loistavasti. :) Pentukoulun jälkeen Leevi kyllä sammahti nopeasti, oli ollut pitkä ja tapahtumarikas päivä.

Tän viikon Leevi on joutunu olemaan päivät yksin kotona. Maanantai ja tiistai meni hyvin. Ainahan tuo laittaa pissa-alustansa ainakin uuteen uskoon, mutta muuta ei ollut tehnyt. Kunnes tuli keskiviikko... Leevi olikin keksinyt jotain kiellettyä tekemistä, nimittäin betoniseinään jossa aitaus oli kiinni, oli ilmestynyt neljä "reikää". 



Tämä on toiselta illalta, kun ollaan menossa nukkumaan. Öisin Leevillä ei ole mitään leluja tai muuta aktiviteettiä aitauksessa, vain peti, pissa-alusta sekä vettä. Yksinollessaan sitten laitan aitaukseen leluja.



Tältä sitten näytti aitaus tänään tullessani kotiin. Toinen pissa-alusta oli jälleen ottanut osumaa, peti oli mystisesti siirtynyt kuten aina. Tässä Leevi poseeraa lenkin jälkeen. :) Takaseinässä näkyy myös ne neljä reikää mitkä Leevi sai aikaiseksi. Onneksi ovat ihan kotikonstein paikattavissa. Nykyään laitankin tuon vihreän muovilaatikon aitauksen ja takaseinän väliin jottei Leevi yllä tekemään enempää tuhoa seinään. Ja keskiviikon jälkeen ei olekaan tehnyt tuhoja, mitä nyt niille alustoille mutta eipä se ole niin hirveätä. 

Keskiviikon jälkeen olen myös pidentänyt aamulenkkejä, ja nyt ollaan jo heti aamusta käyty pellolla 30-45 minuutin lenkillä jossa Leevi saa olla vapaana. Siinä jo Leevi saa vähän purettua sitä yöllä kasaantunutta energiaa. Aitaukseen olen myös lisännyt lisää leluja, aktivointileluja sekä pureskeltavaa. 

Näillä siis mennään nyt hetki, kunnes Leevi keksii taas jotain uutta. :D Olisi kiva kuulla muiltakin mitä tuhoja pentunne/koiranne on saanut aikaiseksi ja minkälaisia ratkaisuja olette siihen keksineet? :)

Ihanaa, että nyt alkaa viikonloppu. Raasti kyllä välillä sydäntä jättää pentu yksin kotiin, mutta siihen sen on vain totuttava ja mun tehtävä on tehdä siitä mahdollisimman mieluisaa Leeville. Nyt sitten viikonloppu on taas jälleen täynnä ohjelmaa, varsinkin sunnuntai. Aamusella yritetään ehtiä nähdä mun mummo, joka on täälläpäin käymässä. Sitten iltapäivästä tulee useampi ystävä katsomaan Leeviä. Ja sitten illalla jälleen pentukoulu. Toivottavasti Leevi ehtii ennen pentukouluun menoa lepäämään, ettei taas ole aivan ylienerginen siellä.


Iltalenkillä pimeällä pellolla.


Kivaa viikonloppua kaikille!


lauantai 9. marraskuuta 2013

Leevin lauantai

Eilen illalla, eli perjantaina päätin että minähän en lauantaina herää ennen klo 9 aamulla. Leevi heräsi siinä ennen klo 8 ja vähän vinkui aitauksessaan. Lopetti kuitenkin nopeasti kun käänsin kylkeä ja itsekin meni vielä nukkumaan. Lopulta nousin klo 8.45 ja lähdettiin siitä sitten heti aamulenkille. Kotona olikin jo sitten aamupala odottamassa ja sitten leikittiin ja naksuttimella käytiin läpi opittuja asioita.

Lopulta Leevikin väsähti ja laitoin sen aitaukseensa kongin kanssa täynnä balkania. Lähdin itse kaupoille ja Leevi jäi hiljaa kongin kanssa ahertamaan. :) Kävin ensin apteekissa ostamassa Leeville matolääkettä ja sitten ruokakaupassa. Reilun tunnin olin poissa ja takaisintullessa Leevi näytti kyllä niin juuriheränneeltä että... :D Siitä sitten lähdettiinkin jälleen ulos ja läheinen pelto näytti tyhjältä muilta ihmisiltä ja koirilta joten sinne siis. Mentiin hieman uutta reittiä ja käytiin myös metsässäkin. Kovin syvälle ei menty kun oli kovin tiheää, mutta ainakin Leevi sai siellä rellestellä ja hyppelehtiä ja treenata epätasaisella maalla juoksemista.


Mun on kyllä aivan pakko saada ostettua ne kumpparit, koska mun lenkkarit on kyllä aivan mudassa ja läpimärät kun näiltä reissuilta palataan. Mutta Leevi kyllä nauttii täysin rinnoin ja juoksee vauhdilla mutalätäköiden läpi. :) 

"Tule jo sieltä!"


Leevistä kyllä näkee kuinka se niin nauttii juosta pellolla ja metsässä. Tosin mikä koira ei nautikkaan, mutta se ilo on aivan ihana nähdä. Hyvin myös pysyy lähellä, ei kauas uskalla mennä minusta ja jos menee niin kyllä kattelee mihin menen. Usein myös menen tahallani piiloon ja annan Leevin etsiä mut. Tulee myös luokse pyynnöstä hyvin, ellei jotain todella kiinnostavaa ole juuri meneillään. :) 



Hihnakäyttäytyminen on hieman paranemaan päin. Edelleen vetää välillä ja saa hepuleita; vinkuu ja ryntäilee jos ei pääse jonnekin. Tekee äkkiryntäyksiä jne. Mutta kuitenkin paremmin nykyään menee kun alussa, välillä käveleekin ihan nätisti hihna löysällä. Oon nyt tehnyki niin että jos hihna kiristyy, pysähdyn ja liikun vasta kun hihna löystyy/Leevi katsoo muhun päin. Ohitukset on vielä hieman hakusessa, kun haluaisi kaikkia tervehtiä. Siinä olen ottanut aina lelun mukaan lenkille ja sillä yrittänyt houkutella ohi, mutta kyllä Leevi edelleen yrittää päästä ohikulkijoiden luokse. 

Reilun tunnin lenkin jälkeen tultiin kotiin ja annoin Leeville vähän tekemistä. Tuo on ihan hulluna maito(tai mihin tahansa)tölkkeihin, joihin sisälle laitetaan nameja ja sitten laitetaan kiinni ja annetaan Leeville. Siinä Leevillä on tekemistä hetkeksi ja pistää tölkin ihan riekaleiksi. :)


Torstaina ja perjantaina, molempina päivinä yksinolo meni hienosti vaikka joutuikin olemaan noin 9 tuntia. Kyllähän se kauhean pitkä aika on pennulle, mutta pakko sen on siihen kuitenkin joskus tottua ja parempi nyt kuin sitten myöhemmin kun se on vielä isompi shokki. Hienosti on odottanut istuen aitauksen takana, perjantaina ei myöskään ollu kakat enää kiinnostaneet. Myös aktivointilelut oli koluttu läpi joten tekemistä oli kyllä ollut. 

Onneksi noita pitkiä päiviä oli vain kaksi tähän alkuun. Saa nähdä miten ensi viikko menee kun viisi päivää pitää olla peräkkäin yksin. Tietenkin mahdollisuuksia mukaan pyydän jonkun täällä käymään, mutta ei se aina ole mahdollista. Illalla sitten tehdään kaikenlaista Leevin kanssa jotta saa kuitenkin tarpeeksi aktiviteettejä päivässä. :)

Huomenna sitten mennään mun vanhemmille lounastamaan isänpäivän kunniaksi ja sitten illalla pentukouluun. Jaiks, vähän jänskättää miten Leevi siellä käyttäytyy mutta kaikkihan siellä pentuja on ja kaikilla jotain opittavaa. :)

torstai 7. marraskuuta 2013

Paluu arkeen

Johan jälleen viikko vierähti, apua kun menee nopeasti. Tällä viikolla palasin takasin töihin parin viikon mammalomalta. Maanantaina vein Leevin työpäiväni ajaksi veljelle hoitoon. Tiistaina vein Leevin vanhemmilla jossa veljeni oli. Torstaina eli tänään ja huomenna Leevi on yksin työpäivän ajan joten eilen tehtiin veljen kanssa niin, että jätän Leevin tänne kotiin aitaukseensa ja veli käy keskellä päivää viemässä ulos, ruokkimassa ja leikittämässä. Saa sitten suht pehmeän laskun siihen koko päivän yksinoloon.

Keskiviikkona sitten jätin Leevin normaalisti aitaukseensa missä ennenkin ollut. Jätin kaverin kanssa skypekameran auki, jotta hän voisi hieman katsella mitä Leevi tekee ja onko kaikki hyvin. Kun pääsin töihin asti niin soitin jo kysellen kuulumisia. Kuulemma Leevi vinkui pari minuuttia lähtemiseni jälkeen ja sitten meni nukkumaan. Huokaisin helpotuksesta. Kunnes "öö... tuota, se näyttää siltä että se on aitauksen toisella puolella". Täh?! Oon jättäny sen samanlaiseen aitaukseen ennenkin yli kolmeksi tunniksi ja nyt pääsi sieltä pois puolessa tunnissa. Kysyin, että onhan varma ja näin oli. Pyysin vielä lähettämään kuvan, kun epäilin edelleen. 


Kuvan saatuani asia oli aika selvä. Leevi oli onnistunut työntämään aitauksen paikaltaan ja päästä sängyn alta vapauteen. Onneksi tiesin veljeni menevän sinne, en olisi kestänyt odottaa jännityksessä työpäivän loppuessa ja miettiä mitä kaikkea se siellä tekeekään ja satuttaako itsensä johonkin. Iltapäivällä sitten veli meni käymään ja kuulemma Leevi tuli oikein iloisena ovelle vastaan. :D No, veli korjasi aitausta ja teki siitä kestävämmän paitsi, että kun tulin itse kotiin niin oli Leevi jälleen ilosena ovella vastassa. :D Edellisen kännykän laturi oli jääny lattialle ja se oli palasina, mutta eipä se kovin haitannu kun en sitä tarvitse. Siitähän lähettiin heti mun vanhemmille hakemaan nippusiteitä ja palattiin nopeasti takasin ja laitoin aitausta tukevammaksi. Nyt se on myös tuplasti isompi ja täysympyrä eli ei ole koiran mentäviä aukkoja. Ainoa keino päästä pois olisi kiivetä yli, mutta toivottavasti tuo karvakasa ei sitä keksi ettei vain loukkaa itseään.

Tänään sitten Leevi odotteli hienosti aitauksessaan kun tulin töistä. JES! Aktivointilelut oli koluttu läpi. Kakkakasoja tosin en löytäny, joten varmaan mennyt parempiin suihin. Yök. Mutta hyvä näin, huomenna ei tarvitse sitten niiiiin kauheasti jännittää töissä. Tänäänkin jo tuntui että minuutit tuntui tunneilta.

Hihnakäyttäytymistä vielä harjotellaan, mutta kyllä se pienin askelein alkaa paranemaan. Välillä kulkee kyllä nätisti, mutta välillä edelleen vetää ja ryntää sinnetänne. Muita ihmisiä ja koiria myös haluaisi kauheasti tavata, ja saa hepulin jos en anna. Mutta tätä tullaan myös treenaamaan sunnuntaina alkavassa pentukoulussa, joten kyllä se siitä.

Leevin yksi lempparijuttu on PORKKANA. Oon nyt antanu porkkanan sille parina iltana, kun sitä se mussuttelee jonkun aikaa ja leikkii sen kanssa. Varmasti myös tekee hyvää hampaille. Tuolla on nyt myös paljon energiaa iltaisin kun päivisin on yksin, joten pitää kaikenlaista aktiviteettia sille keksiä jotta ehtii itsekin tehä omia juttuja.


Ostin tuossa keskiviikkona naksuttimen ja oon nyt sillä alottanu koulutuksen. Siitäkin siis tuun varmasti kertoilemaan juttuja tänne. Naksuttimen avulla ollaan treenailtu istu, jätä ja katso-komentoa ja alkaa jo melko hyvin sujua. :) Kun alettiin treenaamaan tuota katso-komentoa, eli Leevin pitää katsoa mua silmiin niin yhden treenisession lopussa jo Leevi katsoi parin sekunnin välein silmiin, joten ymmärsi kyllä jutun juonen nopeasti. 

Mutta kohta mennään vielä iltalenkille. :) Kivaa viikonloppua kaikille!

perjantai 1. marraskuuta 2013

Leevi on jo 9 viikkoinen

Niin se aika menee ja Leevi täytti eilen jo 9 viikkoa! Apua kun tää aika menee nopeasti ja kyllä jo huomaa, että Leevi on jo kasvanukin.

Nyt sitten alkaakin mun mammaloman viimeinen viikonloppu, koska maanantaina on taas aika mennä toimistolle töiden ääreen. Viikonloppu tuleekin sitten olemaan melko täynnä ohjelmaa, mutta hyvä vain.

Eilen käytiin Leevin kanssa 1,5 tunnin lenkillä pellolla. Oli aivan ihana sää! 








Lenkin jälkeen Leevi menikin sopivasti päikkäreille ja päätin lähteä mun vanhempien luokse vähän rentoilemaan. Leevi jäi kotiin harjoittelemaan yksinoloa. Reilut kolme tuntia se oli tällä kertaa yksin, eli pisin aika tähän mennessä. Hienosti se täällä odotteli hiljaa aitauksen takana! :)

Tänään käytiin sitten mun työpaikalla tervehtimässä työkavereita. Oli jälleen niiiiiin innoissaan tervehtimässä uusia ihmisiä, on tuo kyllä niin ihmisrakas että... :) Jokaista pitää mennä häntä heiluen tervehtimään! Siellä oltiin semmoinen tunti viettämässä aikaa. Sai samalla tutustua uusiin paikkoihin ja ihmisiin.


Käytiin myös mun isoveljen luona vähän tutustumassa paikkoihin. Leevi kun menee ainakin jonkin aikaa sinne hoitoon mun työpäivien ajaksi, jottei tarvitse olla pitkiä päiviä yksin kotona. Kuitenkin jossain vaiheessa tämäkin on edessä, mutta olisi hyvä että saadaan vielä hieman harjoiteltua tuota yksinoloa. 

Hienostihan se heti tutki paikkoja ja nukahtikin melko nopeasti. Käytiin myös isoveljen ja Leevin kanssa vielä meren äärellä pienellä kävelyllä ennen lähtöä kotiin.


Kotiin tultiin sitten vasta ennen klo 18 ja taisi pienellä olla jo aikamoinen nälkä, kun yleensä saa päiväruoan klo 15-16 maissa. Onneksi oli saanut päivän mittaan puruluita sekä namupaloja, mutta siltikin hieman myöhään tuo päiväruoka meni.

Kotiin tullessa ei myöskään kauan mennyt kun nukahti. Paljon jännittäviä ja uusia juttuja tapahtui tänään.

Ilmoitin meidät myös pentukouluun! Laitoinkin lisätietoihin, että hihnakäyttäytymisessä ja ohituksessa tarvitaan apua. Leevi kun vetää sen verran ja haluaa tervehtiä kaikkia ihmisiä ja elukoita joita vastaan tulee, niin olisi hyvä saada nämä perusjutut nopeasti harjoituksen alle. :)