perjantai 6. joulukuuta 2013

Leevi 14 viikkoa

Juuri tajusin että Leevi on jo 14 viikkoa vanha!! Siis apua miten tää aika menee! Oon kyllä kuullu koirien omistajilta kuinka nopeasti pennut kasvaa, mutta täähän menee aivan hirmuisen nopeasti.. oikeasti. Leevikin kasvaa hirveetä vauhtia. Pitäisi muistaa punnita se taas jokunen päivä.

Tänään juhlitaan Suomen itsenäisyyttä ja heti aamusta käytiin Leevin kanssa kunnon lenkillä lumisateessa. Mentiin osittain tuttua peltoreittiä mutta lopussa mentiinkin hieman uutta reittiä ja lyhyt loppumatka mentiin hihnassa. 




Pellolla oli muitakin koiria omistajineen, jossa ylempänä näkyy kuinka Leevi hieman katselee pariskuntaa jotka kulkivat pellolla. Huusin sitten Leeviä ja tuli jälleen loistavasti luokse. Eihän se aina tule, joskus saattaa jäädä haistelemaan jotain kiinnostavaa mutta luotan kyllä hyvin Leeviin, että ei lähde karkuun. Eihän sitä ikinä tiedä, mutta ei ole vielä antanut syytä olla luottamattakaan. :) 


Tähän puroon Leevi silloin kerran hyppäsi. Ja tuon yli välillä joudutaan menemään jos halutaan pidemmälle lenkille. Aina ennen olen Leevin kantanut yli, mutta nyt en uskaltanut liukkaan kelin takia. Etten vain kaatuisi Leevi sylissä ja ties mitä tapahtuisi. Jälleen piti toivoa, että Leevi osaisi seurata emäntänsä mallia ja tulla sillan yli toiselta puolen. Ensiksi jännitti kyllä, kun Leevihän ei rauhallisesti mennyt vaan juoksi. No, kyllähän se nopeasti keksi sillan olemassaolon ja siitä kulki hienosti toiselle puolelle. :) Sain huokaista helpotuksesta.


Leevin pikkuisia tassunjälkiä


Sitten tuli vastaan Leeville vielä tuntematon huomiokartio. Aluksi sille piti vähän haukkua ja puhistella, mutta lopulta niistäkin tuli ystäviä. ;)


Lopuksi vielä lyhyt hihnalenkki kotia kohti.

Kotiin tullessa oli aamupala jo lionnut veteen, lisäsin siihen lohiöljyä ja raejuustoa ja Leevi odottelikin jo nälkäisenä ruokaansa. Ensimmäiset pari viikkoa annoin ruoan suoraan Leeville. Nykyään Leevin pitää odottaa ja vasta luvan kanssa saa mennä syömään. Tämä onnistuukin Leeviltä jo loistavasti!



Tiistaina meillä oli myös toiset koiratreffit. Työkaverillani on 3,5 vuotias labbisneiti Himmi. Töiden jälkeen kiirehdin kotiin, söin ja käytiin Leevin kanssa toki ulkonakin. Aina työpäivän jälkeen (ymmärrettävästi) Leevillä on paljon energiaa kun on ollut kauan yksin. Sen takia vienkin aina ensin pellolle jossa saa vapaana purkaa energiaansa. Hieman jännitin taas minkälainen Leevi on kun energiaa riittää mutta tapaaminen meni hyvin. Leevi oli kyllä ilmiselvästi leikkisämpi kuin Himmi, mutta Himmikin on jo hieman rauhoittunut pentuajoistaan ja jopa ihmetteli hieman Leevin energianmäärää ja leikkimishalua.

Työkaverin kanssa jo vähän naureskeltiin näille Himmin kuvauksellisille ilmeille. :D





Ensin olivat pihalla vapaana tutustumassa, jonka jälkeen siirryttiin sisälle. 


Leevi on kyllä erittäin leikkisä toisten koirien kanssa. Ei aristele ollenkaan uusia koiria vaan menee oitis tutustumaan. Vaikka Leevi olikin jatkuvasti Himmin kimpussa, niin Himmi ei reagoinut ollenkaan negatiivisesti vaikka varmasti ärsyttikin kun pieni pentu jatkuvasti kimpussa. Välillä tuli sohvalle karkuun hetkeksi kun Leevi ei vielä sohvalle pääse. :D 


Seuraavalla kerralla voisi sitten mennä esimerkiksi koirapuistoon. Työkaverin lähellä onkin puisto johon mietittiin joskus voivan mennä. Seuraava kerta voisi olla viikonloppuna jolloin Leevi saisi purettua paremmin energiaa ennen. :)

Hyvää itsenäisyyspäivää ja viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti