torstai 25. joulukuuta 2014

Leevin joulu 2014

Jouluaattoa menimme Leevin kanssa viettämään vanhemmilleni. Lähdimme ennen klo 13 liikkeelle. Mukana oli lahjat sekä tarvitsemani ruoka-aineet jälkiruokaa varten. Meidän perheelle on nyt tullut perinteeksi, että minä ja veljeni tekee jotain ruokaa jouluksi, jotta äitini ei tarvitsisi kaikkea tehdä. Itse päätin tehdä jälkiruoaksi piparkakkumoussea. Veljeni teki kinkun tilalle Beef Wellingtonia.


Ensin koristelimme isäni kanssa joulukuusen. Vanhempieni muutettua omakotitalosta kerrostaloon ainakin toistaiseksi, tilaa ei ole paljon joten tällä kertaa vanhempani ostivat pöydälle mahtuvan kuusen. Parempihan se on kuin ei mitään.


Kukahan siellä kurkkii?
Isoveljeni oli jo ahkerasti kokkaamisen kimpussa. Minun jälkiruokani tekeminen ei kestänyt niin kauaa, joten minulla ei ollut niin kiire.





Halusin Leevistä kivan joulukuvan, joten koristelin Leevin asianmukaisesti ja laitoin pään päälle tonttulakin. Leevi kovin ihmetteli mikä tuommoinen lakki on ja kuvan otto ei onnistunut ensimmäisellä otolla, mutta kiva kuva saatiin joulutonttu Leevistä.


Kun itse jäin tekemään jälkiruokaani, menivät vanhempani sekä isoveljeni Leevin kanssa lenkille. Onneksi lunta tuli viimein tänne etelä-Suomeenkin ja saimme lumisen joulun!


Joulu ja lenkki taisi olla kovin väsyttävää Leeville, kun oli koko päivän hyvin rauhallinen ja nukkui paljon. 




Sitten pääsimme vihdoin joulupöydän ääreen nauttimaan pöydän antimista. Tekemäni piparkakkumousse oli hyvää, tosin todella tuhtia ja vahvaa. Hieman äidin kanssa epäiltiin, että reseptissä olisi pitänyt olla 1 tl piparkakkumaustetta eikä 1 rkl. Kuitenkin mousse syötiin ja tänään kun kävimme uudelleen vanhemmillani, laimensimme sitä creme fraichella ja se auttoi. 



Leevi sai toki kovasti rapsutuksia päivän aikana, joista tietenkin tykkäsi.






Ruoan jälkeen siirryimme avaamaan lahjoja. Lopuksi Leevi sai omat lahjansa myös, joista sai itse avata yhden jossa oli naudan savulumpio. Leevi ei hirveästi ymmärtänyt lahjapaperin repimisen päälle vain lähinnä ihmetteli meidän tuijottelua ja kameralla kuvaamista. Kuitenkin avustuksella pääsi maistamaan naudan savulumpiota. Keskeytin kuitenkin syömisen hetkeksi ja avasimme loput Leevin lahjoista ja pitihän kuvakin avatuista lahjoista vielä ottaa. Leevi vain kielellään lipoi huuliaan, taisi tuo naudan savulumpio houkuttaa. Lopulta Leevi pääsi nauttimaan lumpiosta. Lahjoiksi Leevi sai myös pari lelua, puruluita sekä uuden ruoka-astian joka ei ollut kuvassa koska se otettiin heti käyttöön. Edellinen kun oli haljennut jostain syystä.

Ennen keskiyötä sitten lähdimme ajamaan takaisin kotiin. Joulu oli jälleen onnistunut ja sain itsekin paljon kivoja lahjoja. Tänään kävimme myös läheisellä pellolla Leevin ja poikaystäväni kanssa. Leevi sai siellä vapaana juosta pallon perässä. Otin myös kameran mukaan joten tästä reissusta lisää seuraavassa postauksessa.

Nauttikaahan vielä joulunajasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti