sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Leevin hammashoitoa, ulkoilua ja karvanlähtöä

Muistatteko kun tässä postauksessa kerroin Leevin kulmahampaan katkenneen. Sovittiin kasvattajan kanssa, että sitten 1v. rokotuksissa pitää näyttää lääkärille. Näin tehtiin kun Leevin syntymäpäivänä rokotuksiin mentiin ja lääkäri katsoi hammasta ja sanoi, että ei näytä hyvältä ja asialle pitää tehdä jotain. Jonkinlaista juurihoitoa tai muuta vastaavaa tarvitsee tai sitten ihan hampaan poistoa, sillä hampaan ydinkanava on avoinna. Toivotaan että hampaan voi vielä pelastaa vaikka sen poisto ei Leevin elämää haittaisikaan. Onneksi meillä on vakuutus, kuten lääkärikin sanoi... kalliiksi saattaa nimittäin tulla. Vaikka suomenlapinkoira on yksi terveimmistä roduista, vahinkoja voi tapahtua kelle tahansa. Tuokin hammas todennäköisesti katkesi leikkiessä. Ihme, kun Leevi ei ole kuitenkaan sitä oireillut. Lääkärikin ihmetteli, että yleensä tuollaisesta hampaan katkeamisesta koira kyllä antaa kuulua.

Tänään oltiin Leevin kanssa mun vanhemmilla. Ne sai talonsa myytyä joten haluan siellä nyt viettää mahdollisimman paljon aikaa, kun Leevi saa siellä ulkona riehua. Vanhempani muuttaa nyt toistaiseksi kerrostaloon, kunnes löytävät uuden talonsa (toivottavasti aidatulla pihalla ;) 

Itse ostin uuden auton reilu viikko sitten, joten kävin sen pesemässä ja samalla Leevi sai 10 metrin hihnassa leikkiä pallolla ja haistella. Välillä ihmettelin kun ei Leeviä näkynyt hetkeen, syy siihen yleensä löytyy aika nopeasti, sillä Leevi aika usein tuon pitkän hihnansa kanssa jää jumiin.


Kun työt oli tehty, menimme vanhempieni ja toki myös Leevin kanssa heittelemään palloa. Siitä Leevi tykkää hirmuisesti ja pysyi loistavasti vapaana. Kuvista näkee myös, että Leevin kyljistä lähtee karvaa. Leevin karvanlähtö tosiaan nyt alkoi ja pohjavilla on tippumassa. Kasvattajan ohjeiden mukaisesti, ei nyt pestä Leeviä eikä harjata jotta pohjavillaa olisi vielä ensi sunnuntain koiranäyttelyssä (iiiik!). 











Sieltä se pohjavilla alkaa rapsottaa. 

Viikon päästä sunnuntaina siis koittaa Leevin ensimmäinen koiranäyttely. Pikku hiljaa alkaa jännittää, eniten juurikin miten Leevi siellä käyttäytyy. Leevin rokottanut eläinlääkärikin sanoi, että ei tuon ikäiseltä vielä voi odottaa täyttä kontaktia ja muutenkin antoi vähän vinkkejä. Oli kyllä ihana eläinlääkäri, ei ollut semmoista liukuhihnameininkiä vaan kyseli miten on mennyt jne. Ja Leevikin käyttäytyi hienosti ja alkuinnostuksen jälkeen rauhottui. :) Mutta katsellaan sitten viikon päästä miten näyttelyssä menee. :)

2 kommenttia:

  1. Ai että on itsellä elävässä muistissa viime keväinen, kun Väpä heitti ekaa kertaa kunnolla villansa veks. Sitä karvan määrää.. Kandee sitten näyttelyiden jälkeen kyllä melkein pestä että lähtee kaikki irtovilla pois niin lähtee uusi karva kasvamaan kunnolla tilalle. :) Ja tsemppiä näyttelyyn!

    VastaaPoista
  2. Näyttelyn jälkeen on tosiaan suunnitelmissa kunnon harjaus ja pesu. Hieman ehdin harjata kun ekan kerran tuon huomasin (luulin ensin että on takussa) mutta jo muutamalla vedolla oli kahdella kädellä pidettävä möykky karvaa. :D

    Kiitos tsempeistä. :) Nyt kun säät vähän parani, vois taas katella treffaamista joskus. :)

    VastaaPoista