sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Leevin ensimmäinen koiranäyttely

Klo 5.30 soi herätyskello ja samalla kuulin makuuhuoneen avoimesta ikkunasta, kun taksi kurvasi parkkipaikalle ja joku saapui kotiinsa. Samaan aikaan itse olin nousemassa ylös. Mentiin Leevin kanssa lenkille, sitten menin suihkuun, vaatteet päälle, tavarat kasaan ja auto starttasi klo 7.30. 

Meillä alkoi kehä klo 10 ja oltiin paikalla klo 8.30. Mentiin suoraan ilmoittautumisen jälkeen kehämme laidalle. Leevi veti koko matkan ja oli innostunut. Kehän laidalle sitten "pystytimme" oman paikkamme, onneksi otimme omat tuolit mukaan. Leevi oli edelleen hyvin ihmeissään missä olimme ja kovasti olisi halunnut tutustua muihin koiriin. Onneksi kun saavuimme ei ihmisiä/koiria vielä kauheasti ollut, luulen että jos olisimme tulleet myöhemmin niin Leevin reaktio olisi ollut vahvempi. 

Hieman klo 9 jälkeen Leevin kasvattaja tuli toisen kasvattinsa ja omistajan kanssa. Laitoin Leeville näyttelypannan ja hihnan päälle ja lähtivät kasvattajan kanssa kehän läheisyyteen harjoittelemaan. Aluksi Leevi sinkoili minne sattuu ja oli kiinnostunut muista. Kuitenkin hetken kuluttua ilmeisesti tajusi, että ei pääse minnekään joten rupesikin käyttäytymään hyvin ja ottamaan kontaktia kasvattajaan. Kyllä oltiin ylpeitä! :)





Näin hienosti Leevi harjotteli, mutta välillä mentiin myös näin :D


Noin klo 9.30 saapuivat Leevin kaksi siskoa. Kasvattaja vielä harjasi Leevin turkkia kun olin jättänyt tahalleen harjaamatta karvanlähdön takia. Harjaamisen jälkeen sitten oli jo melkein kehän vuoro. Leevi oli ainoa junnujen uros joten oli ensimmäisenä vuorossa. Juuri ennen kehää menivät vielä kasvattajan kanssa harjoittelemaan ja siitä suoraan kehään.

Aluksi Leevi meni tuomarin tunnusteltavaksi. Siitä ensin innostui, mutta lopulta rauhoittui.


Sitten juoksemaan.







Arvosteluksi saimme JUN EH1. 

Tuomarin kommentit:

13kk, hyvärintainen, mutta vielä hieman kapea ja takakorkea. Sopivasti luustoa, tyypilliset kulmaukset. Tiiviit käpälät. Lupaava oikeailmeinen pää. Kuono saa täyttyä. Hyvä purenta ja korvat. Hyvä kaula. Hyvä asentoinen, hieman alaskiinnittynyt häntä. Oikea karvanlaatu. Luonnollisesti vielä pontemaiset liikkeet. Ihana luonne. Ajan kanssa kehittyy varmasti.


Lopuksi pääsimme vielä kasvattajaluokkaan, kun meitä oli neljä kasvattia ja kaikki sai vähintään arvosanaksi EH. Osui siis hyvin nappiin, että ensin Leevi pääsi yksin kehään ja sitten vielä lisäharjoitukseksi kolmen muun kanssa.

Leevi vasemmalla. Sitten siskot Lulu ja Vuca. Ja toisesta yhdistelmästä Tinka.



Kasvattajaluokan arvosteluksi saimme:

Ryhmä reippaita lappalaisia. Koirat kahdesta eri yhdistelmästä. Kaikilla hyvät sukupuolileimat ja yläleimat. Kaunis ilmeiset päät, hienot hännät. Lupaavat karvanlaadut. Onnittelut kasvattajalle, nuoria koiria joista on hyvä jatkaa työtä.

Kasvattajaluokan jälkeen otimme vielä lisää kuvia (toivottavasti saan muiden kuvia vielä, laitan niitä sitten myöhemmin blogiin) sekä annoimme sisarusten hieman leikkiä palkinnoksi. Oikein kiva päivä oli ja ensimmäiseksi kerraksi Leevi käyttäytyi hienosti ja arvostelukin oli hyvä! Oikein potentiaalinen näyttelykoira, paranee vain vanhetessaan. Autoon päästessään Leevi meni nopeasti nukkumaan ja kotiin saapumisen jälkeen tuo otus on oikeastaan vain torkkunut. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti