maanantai 21. huhtikuuta 2014

"Pihakoira"

Pääsiäisen ja vapaiden pyhien kunniaksi lähdettiin lauantaina Leevin kanssa yökyläilemään mun vanhempien luokse. Viikonlopuksi oli luvattu ihanaa säätä ja sitähän me saatiinkin.

Isäni kävi ostamassa Leeville hihnan, jota voi käyttää ulkona. Vanhempieni piha on iso, mutta ei ole kokonaan aidattu joten varmuuden vuoksi ostimme pidemmän hihnan jotta Leevi voi turvallisesti olla ulkona. Leevi olikin hihnassa välillä, mutta pidimme Leeviä myös välillä vapaana testaten pysyykö lähellä ja muutenkin totutellen vapaanaoloon ja luoksetuloon. Ja hienostihan se sujui. Naapureillakin on kaksi koiraa ja onneksi heidän piha on aidattu. Kun pääsivät ulos ja huomasivat Leevin meidän pihalla niin juoksivat aidan luokse haukkumaan ja murisemaan. Otin Leevin äkkiä kiinni varmuuden vuoksi, mutta eipähän tuo reagoinut oikein mitenkään. Siinä se istui ja ihmetteli, mitä ne siellä räksyttää. :D Mamma oli niin ylpeänä. ;)



Hihnassa oli myös tuollainen jousi mukana, joten jos Leevi ryntäisi jonnekkin niin ei ainakaan kovaa äkkipysähdystä tule. Mutta muutenkin tuon hihnan kanssa on parempi käyttää valjaita, koska mahdolliset äkkipysähdykset toki on huono juttu koiran niskalle. Vaihdettiin myöskin tuo jousi lopulta toiseen päähän jottei se painaisi Leevin niskassa. Valjaat on ostoslistalla. Aion tosin ostaa autovaljaat joita voi käyttää myös tavallisina valjoina esimerkiksi tuon ulkohihnan kanssa.








Oltiin molempina päivinä paljon ulkona, kun sää oli niin mahtava. Löysin vanhemmiltani tennispallon ja päätin testailla tykkäisikö Leevi palloleikeistä. Nopeastihan se innostui ja heiteltiin pihalla heti palloa. Pallon tuominen takaisin on välillä hieman hakusessa, kun sitä ei ole Leeville opetettu mutta kyllä Leevi suht hyvin osasi pallon tuoda takaisin vaikka tekikin välillä pallon kanssa kunniakierroksen. :D











Teimme pihalla myös jonkin verran pihatöitä, joista Leevi oli kovin kiinnostunut. Jatkuvasti seurasi isää ja tämän tekemisiä. Halusi ilmeisesti toimia virallisena laatutarkastajana. ;)





Kahden päivän melkein jatkuvan ulkoilun jälkeen Leevistä näki kyllä, että on väsynyt ja energiansa on saanut purettua. Oli todella rauhallinen, myös pihalla heti alusta asti eikä saanut mitään hepuleita. Sisälle tuli myös käymään välillä lepäilemässä, mutta aina seurasi kuitenkin ihmisiä ulos. Käytin Leevin myös pitkästä aikaa vaa´alla ja vaaka näytti pojalle lukeman 15,1 kiloa. Voi, että kun se on jo iiiiiiso poika.





Ennen kotiin lähtöä veljeni vei Leevin vielä kävelylenkillä. Autossa Leevi nukahtikin nopeasti ja koko loppuilta menikin torkahdellen. On se ihanaa tietää, että toinen on saanut tehdä kaikenlaista kivaa ja kotona on pieni karvamytty lattialla jota joskus koiranpennuksi sanotaan. Huomenna jatkuisi jälleen työt (yök), mutta onneksi viikonlopuksi ollaan lähdössä tänä vuonna ensimmäistä (ja Leevin kanssa ensimmäistä) kertaa mökkeilemään joten sielläkin Leevi saa vapaana rellestellä. :) Sitä odotellessa...

2 kommenttia:

  1. Hei,

    sinulla on kiva blogi. Olen nyt koirakuumetuskissani lukenut kai jokaisen postauksen ja alan olla aina vaan varmempi, että lapinkoira tulee olemaan myös minun rotuni.

    En ole ottanut vielä yhteenkään kasvattajaan yhteyttä, mutta he oletettavasti yleensä kertovat mielellään koiristaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna, kiitos paljon palautteesta! Tosi kiva, jos harkitset lappalaista. Ite en oo kyllä katunu hetkeäkään. :) Kasvattajat pystyy varmaan parhaiten kertomaan tästä rodusta, koska heillä on monesta rodun edustajasta kokemusta. Hyvä kasvattaja varmasti vastailee kaikenlaisiin kysymyksiin joten kyselyä menemään vain. :)

      Poista