lauantai 28. syyskuuta 2013

" The key to happiness is having dreams; the key to success is making them come true." - James Allen


Ensimmäinen blogipostaus ja mistä sen alottaisi? 

Blogin tuleva sisältö on jo varmaan aika selkeä. :) Maanantaina 21.10.2013 minulle on kotiutumassa suomenlapinkoira uros nimeltään Leevi. Tämä blogi tuleekin täyttymään meidän yhteisestä elämästä, hyvistä ja ehkä niistä ei-niin-hyvistä hetkistä, koulutuksesta, tokoilusta, pentuarjesta ja kaikenkarvaisesta elämästä. 

Olen haaveillut koiran hankkimisesta nuoresta iästä asti. Muistan ne lukuiset kerrat kun pyysin koiraa vanhemmiltani, mutta he eivät siihen suostuneet. Nyt aikuisena ymmärrän miksi se oli hyvä päätös vaikka lapsena siitä osasinkin olla katkera ja vihainen. Lemmikkejä meillä kuitenkin oli lapsuudessani; ensimmäisenä oli marsu josta pidimme isoveljen kanssa yhdessä huolta. Allergian takia kuitenkin päätimme antaa sen parempaan kotiin. Myöhemmin sain akvaarion, josta pidin itse huolta. Vuosien jälkeen kuitenkin kasvoin pois akvaarion tuomasta innostuksesta, joten lopulta kalat annettiin pois tutulle ihmiselle ja kotimme jäi ilman lemmikkejä. 

Vuonna 2012 kesällä vihdoin päätin, että ajankohta on sopiva ja aloitan oikean rodun etsimisen. Olin päättänyt pari vuotta aiemmin, että sitten kun otan koiran niin se on sitten sheltti. Halusin kuitenkin olla varma päätöksestäni ja halusin aloittaa alusta. Tein paljon taustatyötä; lainasin kirjoja kirjastosta, kävin näyttelyissä, luin netistä tietoa, kävin luennoilla jne. Lopulta suomenlapinkoira oli vahva ykkönen. Ja sen vahvisti tutustuminen muutaman kasvattajan luona rodun edustajiin.

Sitten alkoi sopivan pentueen etsintä. Muutamaan pentueeseen tein alustavan varauksen, yksi vastoinkäyminen myös kävi koko pentueen kuollessa, mutta vihdoin 29.8.2013 kauan odotettu pentue syntyi ja sieltä myös minun urospentuni. Sunnuntaina 22.9. kävin katsomassa pentuja kasvattajan luona ja pääsin ensimmäisenä valitsemaan pentuani. Urospentuja oli yhteensä neljä, joten valinta oli vaikea. Mutta kuitenkin yksi pennuista kiinnitti huomion rohkeudellaan ja sosiaalisuudellaan (eikä äärimmäinen söpöyskään haitannut ;) ja valinta oli tehty.

Nyt sitten on sovittu, että maanantaina 21.10. käydään hakemassa pentu kotiin. Vielä siis reilu 3 viikkoa aikaa ja sitten elämä meneekin aivan mullin mallin, mutta vain hyvällä tavalla. Tätä on odotettu vuosia ja nyt se vihdoin tapahtuu. Onnenkyyneleitä on jo vuodatettu ja varmasti monia edessä. 

Tervetuloa siis seuraamaan yhteistä elämäämme! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti